Labradoriet edelsteen kettingen

Mystieke edelsteen kettingen

Ontdek de edelsteen kettingen bij Jewels by KC, in onze webshop vol Sterling Zilveren en Gold filled Goud sieraden. Met trots presenteren we onze exclusieve collectie kettingen met Labradoriet, een edelsteen bekend om zijn fascinerende kleurenspel.

Labradoriet vorm en kleur

De Labradoriet edelsteen kettingen in onze collectie zijn zorgvuldig geselecteerd om u een diversiteit aan stijlen te bieden. Of je nu op zoek bent naar een ketting met een ronde, vierkante, of druppelvormige hanger, bij ons vind je het allemaal. We begrijpen dat elke edelsteen uniek is; daarom variëren onze Labradoriet hangers in grootte, kleur, en afwerking – van facet tot glad geslepen – om perfect aan te sluiten bij jouw persoonlijke stijl.

Minimalistisch edelmetaal

Bij Jewels by KC specialiseren we ons in subtiele, minimalistische sieraden die de natuurlijke schoonheid van edelstenen benadrukken. Onze collectie is met zorg samengesteld voor liefhebbers van fijne sieraden die waarde hechten aan duurzaamheid en kwaliteit. Het gebruik van edelmetalen zoals Sterling Zilver en Gold filled Goud, in combinatie met natuurlijke edelsteentjes, garandeert niet alleen de schoonheid van elk stuk, maar ook de duurzaamheid. 

Labradoriet betekenis

Labradoriet staat o.a. voor beschermende eigenschappen en het vermogen om persoonlijke kracht en innerlijke rust te versterken. Het is de perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een sieraad met betekenis.

Edelsteen kettingen in de shop

Bezoek Jewels by KC en wordt verliefd op onze Labradoriet edelsteen kettingen. Kies het sieraad dat het beste bij je past en voeg een vleugje magie toe aan je outfit. Onze sieraden zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een investering in duurzaamheid en kwaliteit. Verwen jezelf of iemand speciaal met een ketting die lang gekoesterd zal worden. Ontdek vandaag nog de unieke charme van Labradoriet bij Jewels by KC.

Onze Labradoriet edelsteen kettingen

Labradoriet edelsteen kettingen van 925 Sterling Zilver en Gold filled Goud
Labradoriet edelsteen kettingen van 925 Sterling Zilver en Gold filled Goud

Klik hier om meer te lezen over onze edelsteen kettingen en andere fraaie kettingen zoals bijvoorbeeld: Snake chains.

Ook leuk om te lezen is onze pagina over Zilveren kettingen en de sieraden, armbanden, kettingen en oorbellen van de Wedding collection.

Wat maakt Labradoriet zo mooi

Labradoriet, een betoverende edelsteen die bekend staat om zijn unieke vermogen om een scala aan kleuren te tonen, is een ware schoonheid van de natuur. Dit fascinerende kleurenspel, ook wel labradorescentie genoemd, maakt elke labradoriet edelsteen uniek en bijzonder gewild in de wereld van sieraden. Maar wat is precies de reden achter deze kleurrijke vertoning, en hoe komt het dat labradoriet verschillende kleuren kan tonen afhankelijk van de lichtinval en kijkhoek?

Edelsteen structuur

De magie van labradoriet ligt in zijn interne structuur. De steen bestaat uit lagen van mineraal die het licht op een bijzondere manier breken en reflecteren. Wanneer lichtstralen het oppervlak van labradoriet raken, dringen ze door tot de verschillende lagen binnenin de steen. Deze lagen fungeren als een prisma en splitsen het licht in zijn verschillende kleurcomponenten. Het resultaat is een betoverend schouwspel van kleuren, variërend van diepblauw en groen tot goud, oranje en soms zelfs roze of paars.

Kleurenspel

Dit unieke kleurenspel is niet constant; het verandert met de hoek waarin het licht op de steen valt en vanuit welke richting de steen wordt bekeken. Dit fenomeen zorgt ervoor dat labradoriet een dynamische en levendige uitstraling heeft, die bij elke beweging lijkt te veranderen. Het maakt elke labradoriet edelsteen ketting niet alleen een sieraad om te dragen, maar ook een kunstwerk om te bewonderen.

Mystiek

De labradorescentie van labradoriet wordt niet alleen gewaardeerd om zijn esthetische aantrekkingskracht, maar wordt ook omgeven door mystiek. Vele culturen geloven dat de steen magische eigenschappen bezit, zoals het bevorderen van creativiteit, het beschermen tegen negatieve energieën en het versterken van intuïtie.

Handgemaakte edelsteen kettingen

Bij Jewels by KC vieren we de unieke schoonheid en mystieke krachten van labradoriet in onze handgemaakte kettingen. Elke ketting is ontworpen om niet alleen de natuurlijke pracht van deze edelsteen te benadrukken, maar ook om een speciale, persoonlijke betekenis te dragen voor degene die hem draagt. Ontdek de magie van labradoriet en laat je betoveren door zijn kleurrijke schittering en diepe, spirituele betekenis.

Edelsteen ketting met blauwe Labradoriet hanger van Gold filled Goud
Edelsteen ketting met blauwe Labradoriet hanger van Gold filled Goud

Alles over Labradoriet

Labradoriet is een intrigerende edelsteen die behoort tot de veldspaatfamilie, een groep mineralen die een groot deel van de aardkorst vormt. Deze edelsteen staat vooral bekend om zijn fascinerende optische effect, labradorescentie, waarbij het licht dat op de steen valt, wordt gereflecteerd en breekt in een spectrum van kleuren.

Hardheid

De hardheid van labradoriet op de Mohs schaal, die de krasbestendigheid van mineralen meet, is ongeveer 6 tot 6,5. Dit betekent dat het redelijk bestand is tegen krassen, maar minder hard dan bijvoorbeeld kwarts of diamant. Deze hardheid maakt labradoriet duurzaam genoeg voor sieraden die met enige zorg gedragen worden, zoals kettingen, oorbellen, en ringen.

Vindplaatsen Labradoriet

Labradoriet wordt op verschillende plaatsen in de wereld gevonden, met enkele van de meest bekende vindplaatsen in Canada (vooral in Labrador, waar de steen zijn naam aan dankt), Madagaskar, Finland, Rusland, en Australië. De omstandigheden waaronder labradoriet wordt gevonden, kunnen aanzienlijk variëren. Soms wordt het ontdekt in lagen aan het aardoppervlak, maar het kan ook voorkomen in diepere geologische formaties.

Winning

De winning van labradoriet vereist zorgvuldige methoden om de kwaliteit van de edelstenen te behouden. Afhankelijk van de locatie en de diepte van de afzettingen kan de winning variëren van eenvoudige handgereedschappen zoals pikhouwelen en schoppen tot meer gespecialiseerde mijnbouwapparatuur. In sommige gevallen, wanneer labradoriet dicht aan het oppervlak ligt, kunnen mijnwerkers directe extractietechnieken gebruiken. Echter, voor dieper gelegen afzettingen kan het nodig zijn om tunnels of schachten te graven om bij het gesteente te komen. Het proces van het extraheren van labradoriet moet zorgvuldig worden uitgevoerd om te voorkomen dat de stenen beschadigen, vooral gezien de relatieve zachtheid van de steen vergeleken met andere edelstenen.

Labradoriet edelsteen kettingen

De bijzondere schoonheid en de diverse vindplaatsen maken labradoriet tot een geliefde keuze voor sieradenontwerpers en verzamelaars over de hele wereld. De steen symboliseert niet alleen mystieke kracht en schoonheid, maar vertelt ook een verhaal van de aardse oorsprong en de kunst van het ambachtelijk winnen.